Violențe în Ucraina. Autobuzele cu evacuații din Wuhan au fost atacate

Teama de virusul din China a declanșat violențe greu de închipuit în Ucraina. Convoiul de autobuze cu zeci de evacuați din Wuhan, care erau aduși la un centru de carantină, a fost atacat de sute de manifestanți, scrie stirileprotv.ro.

Foto: captura

Între timp, numărul morților înregistrați în toată lumea din cauza coronavirusului a ajuns la 2247.

La sanatoriul din apropierea satului ucrainean Novi Sanzhary a fost amenajat un centru de carantină pentru cei evacuaţi din Wuhan. Dar sătenii nu îi vor acolo, deşi nimeni nu a fost depistat până acum pozitiv cu Covid-19.

Convoiul de autobuze cu 72 de ucraineni şi străini evacuaţi din China a fost atacat cu pietre. Sute de manifestanţi au încercat să ridice baricade pe drum, au incendiat cauciucuri şi i-au înfruntat pe scutierii trimişi acolo să asigure ordinea.

În urma ciocnirilor, 9 poliţişti şi un civil au ajuns la spital cu răni destul de serioase. Pietrele şi proiectilele improvizate au spart geamurile autobuzelor, dar, din câte se pare, nimeni nu a fost rănit. Până la urmă, noaptea târziu, convoiul a ajuns, sub protecţia poliţiei, la centrul de carantină.

Femeie: „Vouă nu vă e frică că vă infectați? Virusul s-a răspândit în toată lumea, chiar și în Egipt... Dar se compară ţările acelea cu a noastră, cu sărăcia noastră? De ce nu au organizat carantina în altă parte, într-un loc izolat?”

Premierul ucrainean şi ministrul de Interne s-au deplasat la faţa locului în încercarea de a-i calma pe manifestanţi. Ministrul Sănătăţii a anunţat că în semn de solidaritate va sta în carantină 14 zile alturi de evacuaţii din Wuhan.

Niciun caz de infectare cu coronavirus nu a fost înregistrat în Ucraina. Însă sistemul său public de sănătate, precar şi slab pregătit să facă faţă provocărilor reprezentate de epidemia cu Covid-19 amplifică temerile populaţiei.


Pub