Ion Chicu, către judecători și „gașka” coruptă din justiție: Cât sunt premier, un bănuț nu transfer pe cauzele CtEDO, până nu-i scoatem din voi

Premierul Ion Chicu a transmis un mesaj dur către Consiliul Superior al Magistraturii și către judecători, asta după ce CSM spune că este contrar legii, ca judecătorii să achite despăgubirile pentru cauzele pierdute la CtEDO.

Foto: UNIMEDIA

Premierul spune că niciun leu nu va scoate din bugetul statului pentru a achita pentru cauzele CtEDO, atâta timp cât este prim-ministru.

„Mai marii pe mantiile negre, adică CSM-ul, afirmă că sistemul lor este învinuit de noi de corupție , pe nedrept...

Ce frumos scris despre Putere, drepturi și cât de independența trebuie să fie puterea judecătorească. Nu văd, însă, capii sistemului să scrie ce au de gând să facă cu mizeriile, pentru crimă cărora țara trebuie să plătească acum peste 70 mil. lei. Multe despre drepturi și nimic despre responsabilitățile judecătorilor.

Așa, o putere în stat fără nici o responsabilitate. Doar drepturi și garanții.

Repet pentru judecătorii din CSM și toată gașka coruptă din justiție - orice ban plătit de Moldova pentru deciziile voastre ilegale - va fi din contul vostru. Nu așteptați , independenților, că pentru ilegalitățile voastre vor plăti copiii sau bătrânii. Cât sunt premier, un bănuț nu transfer pe cauzele CtEDO , până nu-i scoatem din voi”, a scris Chicu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Consiliul Superior al Magistraturii nu este de acord ca judecătorii să plătească din propriul buzunar cele 1,5 mil. de euro, în urma decizie CtEDO în dosarul „Gemenii”.

Într-un comunicat, cei de la CSM spun că măsurile care urmează să fie întreprinse în raport cu judecători sunt ilegale, iar Justiția este o putere separată, iar celelalte puteri, nu ar trebui să facă imixiuni în sistemul judecătoresc. „Obligația puterii legislative și executive este să asigure și să respecte independența justiției, implicarea în justiție fiind admisibilă doar prin adoptarea legilor constituționale și viabile, prin elaborarea documentelor de politici în vederea reformării justiției [...]”.

CSM spun că acțiunile și declarațiile difuzate în spațiul public referitor la sistemul judecătoresc sunt alarmante, care conduc la antagonizarea societății faţă de judecători și de discreditare a imaginii justiției.


Pub