(video) Adevărul din PD rostit „printre dinți” de Nedelea și Sîrbu: Tare mai cunoșteai tu de tranparență când era Plahotniuc; Cu 20 de minute înainte îți dădea foaia

Fisuri de democrație în interiorul Partidului Democrat. În cadrul unei emisiuni televizate, fostul deputat PD, Veaceslav Nedelea, i-a adus acuzații deputatului grupului „Pro Moldova”, Sergiu Sîrbu. Aceștia au avut un schimb de replici tăioase privind lipsa de transparență în cadrul formațiunii, după ce conducerea PD a fost preluată de către Pavel Filip.

Foto: UNIMEDIA

„Tare mai cunoșteai tu transparență la Plahotniuc. Cu 20 de minute înainte îți dădea foaia. Lăsăm…”, i-a replicat Nedelea.

„Nu este adevărat. În fiecare săptămână aveam ședințe și dumneavoastră tot ați participat. Erau cazuri când discutam câte 5-6 ore. Venea Plahotniuc la o ședință cu o propunere, după șase ore de dezbateri, flămânzi, chinuiți și obosiți ieșeam cu altă decizie. Foarte des erau astfel de decizii.

Și mai mult ca atât, eu regret foarte mult și-mi pare foarte rău că respectatul domn președinte Filip, care de multe ori a recunoscut în public că se luau decizii în format de dezbateri lungi, acum și-a schimbat poziția și deja dă cu piciorul în cel care put și simplu l-a susținut ani de zile și l-am votat în funcție de ministru și de prim-ministru și l-am susținut și la congres, și am avut o mare speranță că va consolida această echipă. Regretăm mult, ne pare foarte rău”, a răspuns Sîrbu.

„Tu așa îți motivezi plecarea, dar nu e adevărat”, a adăugat Nedelea.

„Cu lacrimi în ochi trebuie să spun că regret situația asta. Am avut foarte mare speranță la 7 septembrie că domnul Filip va fi un adevărat lider care va consolida această echipă. Unde am ajuns? De șase luni Partidul Democrat dispare de pe scena politică. Nu suntem vizibili. Nu știm unde mergem”, a continuat Sergiu Sîrbu.

„Nu mor caii când vor cânii”, a spus, la rândul său, Nedelea.

Amintim că fostul președinte de Parlament, Andrian Candu și alți cinci deputați democrați au anunțat că părăsesc PD și că vor constitui o nouă formațiune de centru-dreapta Pro-Moldova.


Pub