(video) Fostul viceprimar de Orhei: Ilan Șor ar fi construit OrheiLand și alte proiecte din banii furați din sistemul bancar

OrheiLand și alte proiecte au fost construite de Ilan Șor din banii furați din sistemul bancar. Declarația aparține fostului viceprimar de Orhei, Igor Grigoriev și a fost făcuta în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Foto: UNIMEDIA

Prezentatoare: Este Ilan Șor beneficiarul furtului miliardului?

Grigoriev: Eu am primit oferta doar ca să-i conduc campania electorală și acuma chestia asta este o pată în cariera mea, și-mi pare rău pentru asta, dar a fost o provocare pentru mine.

Prezentatoare: Știați că a fost implicat în furtul miliardului?

Grigoriev: Eu undeva intuiam. Lucrurile care au generat la furtul miliardului au început în 2011, dar lovitura s-a dat în 2014… Printre altele eu am avut și informațiile necesare chiar la fracțiune, unde s-a văzut când s-a furat. Toate sunt din schemele implicate firmelor Holdingului Șor.

Prezentatoare: Aceștia sunt banii furați?

Grigoriev: Sunt banii care au fost furați din sistemul bancar”.

Amintim că Ilan Șor este dat în căutare națională și internațională, după ce a fost condamnat în prima instanță în dosarul fraudei bancare. Acesta a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare, în prima instanță, iar acum, dosarul se află la examinare la Curtea de Apel Cahul, care a amânat ședința de 23 de ori.


Pub