(video) Petru Lucinschi, despre independența CC: „Ceea ce s-a întâmplat atunci când nu au recunoscut o majoritate parlamentară este un nonsens”

Actualii membri ai Curții Constituționale par a fi integri și neafiliați politic. Cel puțin la aceste concluzii a ajuns al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi.

Foto: UNIMEDIA

„Totul în lumea aceasta este relativ. Avem cu ce compăra. Din punctul acesta de vedere, Curtea actuală are un favor foarte mare. Fiindcă au venit după un dezastru. Ceea ce s-a întâmplat în țara noastră, când Curtea lucra la indicații, asta era în văzul oamenilor. Nu trebuia să fii jurist sau... o opinie publică se creează nu așa spontan.

Ceea ce s-a întâmplat atunci când nu au recunoscut o majoritate parlamentară, numai de aceea că voi ați făcut cu 3 minute mai înainte, asta e un nonsens”, a afirmat Lucinschi.

Întrebat dacă membrii actuali ai CC ar avea o afiliere politică, Lucinchi a spus că totul se vede din fapte. „Cândva pe Confucius l-au întrebat „Cum să aflăm noi dacă e bun sau nu?”, el a spus „Că o să vedeți după faptele lui”. Deci noi judecăm după fapte. Până când, eu ca și cetățean de exemplu, nu văd nimic care ar ieși din comun. Cu toată stima, să continue în așa mod”, a conchis al doilea președinte al Republicii Moldova.


Pub