14:17:25 29.03.2024
Stiri

Cum a ajuns Igor Dodon PREŞEDINTE în anul 2016. Un fost apropiat al şefului statului face DEZVĂLUIRI

Politică 22.02.2020 16:17 Vizualizări16113 Autor: Ziarul National
Cum a ajuns Igor Dodon PREŞEDINTE în anul 2016. Un fost apropiat al şefului statului face DEZVĂLUIRI


Socialistul Igor Dodon nu avea nicio şansă să ajungă preşedintele R. Moldova în anul 2016, dacă nu era ajutat de Vlad Plahotniuc. Declaraţia a fost făcută de fostul prieten al lui Igor Dodon, ex-directorul Agenţiei Proprietăţi Publice, Igor Grigoriev.

Potrivit lui Grigoriev, ieşirea lui Dodon din PCRM, iar ulterior preluarea PSRM de la Valentin Krîlov s-a făcut cu suportul fostului lider al PD.

„De unde avea Igor Dodon bani să cumpere un partid? Avea bani să cumpere partidul de la cel care l-a făcut președinte. Cu ajutorul PD, cu ajutorul lui Vlad Plahotniuc și al Curții Constituționale, domnul Dodon a devenit președinte", a precizat Grigoriev, în cadrul unei emisiuni de la Tv8.

De asemenea, Grogoriev mai spune că
Igor Dodon a recurs la formarea coaliției dintre "ACUM" - PSRM doar pentru ca să-i scoată pe Maia Sandu şi Andrei Năstase din Parlament.

„Trebuie să mergi la coaliție, dar liderii blocului "ACUM" trebuiau să rămână în Parlament. Trebuiau identificate persoane terțe profesioniste, nu tehnocrate așa cum se numesc acum că nu este corect. Trebuiau identificate persoane profesioniste din domeniul administrației publice centrale sau care au avut tangență cu conducerea. Acesta a fost scopul – să-i scoată și să-i slăbească. Scopul PSRM și PD împreună”, a punctat Igor Grigoriev.

În opinia lui, Igor Dodon ar fi mers la coaliția cu blocul "ACUM" din oportunism, din mania de a fi mereu el primul.

„Igor Dodon nu s-a ocupat în toți acești ani cu administrarea politică a statului, dar se ocupă doar cu politicianismul. Ceea ce înseamnă scoaterea dividendelor personale ale lui și ale partidului lui, ale cercului lui din tot ce se cheamă politică în R. Moldova”, a spus fostul coleg de facultate al lui Igor Dodon, citat de IPN.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md