/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Grigoriev: „OrheiLand și alte lucrări de acolo sunt făcute de Ilan Shor din banii furați din sistemul bancar”

22 februarie 2020, ora 08:17

OrheiLand și alte proiecte gestionate de Ilan Shor ar fi fost făcute din banii furați din sistemul bancar, spune Igor Grigoriev, fostul viceprimar de Orhei. Mai mult, acesta afirmă că bănuia despre faptul că Ilan Șor ar fi fost implicat în furtul miliardului.

„ – Este Ilan Șor beneficiarul furtului miliardului? – Eu am primit oferta doar ca să-i conduc campania electorală și acuma chestia asta este o pată în cariera mea, și-mi pare rău pentru asta, dar a fost o provocare pentru mine. – Știați că a fost implicat în furtul miliardului? – Eu undeva intuiam. Lucrurile care au generat la furtul miliardului au început în 2011, dar lovitura s-a dat în 2014… Printre altele eu am avut și informațiile necesare chiar la fracțiune, unde s-a văzut când s-a furat. Toate sunt din schemele implicate firmelor Holdingului Șor. – Aceștia sunt banii furați? – Sunt banii care au fost furați din sistemul bancar”, a spus Grigoriev.

Contactați de redacție, reprezentanții Partidului Șor nu au răspuns la telefon pentru a oferi o reacție.

Amintim că Ilan Șor a fugit din R. Moldova după ce Partidul Democrat a anunțat că cedează guvernarea. În prezent, acesta este căutat în toată lumea de Interpol. Potrivit informațiilor oferite de autoritățile din Israel, acesta a intrat pe teritoriul statului.

Ilan Șor a fost condamnat în primă instanță la 7,5 ani de închisoare. Dosarul se află de mai multe luni la Curtea de Apel Cahu.

Vezi și:

Ședința de judecată de la Curtea de Apel Cahul, în dosarul lui Ilan Șor, amânată pentru a opta oară din același motiv

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram