Noile ambasadoare ale Bosniei și Herțegovinei și Estoniei în Republica Moldova și-au prezentat scrisorile de acreditare

Noile ambasadoare agreate ale Bosniei și Herțegovinei și Estoniei în Republica Moldova au prezentat scrisorile de acreditare secretarului de stat al Ministerului Afacerilor Externe, Dumitru Socolan.

Foto: mfa.gov.md

În cadrul întrevederii cu ambasadoarea Bosniei și Herțegovinei, Biljana Gutić-Bjelica a fost efectuată o trecere în revistă a relațiilor bilaterale, precum și obiectivelor în vederea realizării Declarației comune privind cooperarea în domeniul integrării europene. În context, părțile au propus organizarea, pe parcursul anului curent, a unor consultări pe dimensiunea integrării europene, dar și a celor politice.

În dialogul cu ambasadoarea Estoniei, Ingrid Kressel Vinciguerra, discuțiile s-au axat pe caracterul activ al dialogului politico-diplomatic și a cooperării sectoriale, fiind reflectată și dorința ambelor părți de a dinamiza relațiile comercial-economice și de a aprofunda cooperarea în domenii precum apărarea şi securitatea cibernetică, dezvoltarea societății digitale şi aplicarea soluțiilor electronice, asigurarea bunei guvernări și dezvoltarea turismului.


Pub