(stop cadru) Când s-a născut Plahotniuc? Finul său îl felicită pe 28 decembrie, în CV e pe 1 ianuarie, iar Novak - de Crăciun

Andrian Candu își felicită nașul de cununie cu ziua de naștere, de fiecare dată, în aceeași zi, pe 28 decembrie. Asta chiar dacă în CV-ul oficial al lui Vladimir Plahotniuc, publicat pe site-ul Parlamentului, figureaza data de 1 ianuarie.

Foto: UNIMEDIA

„Îl felicit pe 28 decembrie. Eu altă dată nu știu”, a spus Candu.

În actul oficial emis de autorități privind darea în căutare a nașului său de cununie, se arată că Vladmir Plahotniuc este născut în data de 01.01.1966. În același timp, data de 01.01.1966 este indicată și în CV-ul oficial de pe pagina Parlamentului din Republica Moldova.

Vladimir Plahotniuc / Sursa:http://www.parlament.md/

Data în care îl sună finul său, Andrian Candu, nu corespunde nici cu datele biografice pentru cea de-a doua identitate a lui Plahotniuc.

Potrivit IGP, Vladislav Novak este născut pe data de 25.12.1965.

Plahotniuc / Sursa:UNIMEDIA

O altă presupusă identitate cehă a fostului lider PD, unde este nominalizat că Vladimir Plahotniuc/Vlad Ulinici ar fi născut în februarie 1966.

Plahotniuc / Sursa:https://www.jurnal.md/

Amintim că la data de 13 ianuarie, Vladimir Plahotniuc, alături de familia sa au fost declarate persoane indezirabile pe teritoriul SUA.

La data de 10 octombrie 2019, procurorii anticorupție au cerut mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc. La 11 octombrie 2019, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest preventiv pe numele lui Vlad Plahotniuc.

În luna iulie, anul trecut, deputatul Chiril Moțpan scria că Vlad Plahotniuc „își odihnește mădularele pe cele mai luxoase plaje din lume”, și a postat mai multe imagini pe Facebook, în care păreau să apară fostul lider democrat și colegul său de partid Constantin Țuțu.

Vlad Plahotniuc este plecat din Republica Moldova aproximativ din ziua când Guvernul Filip și-a anunțat demisia. Potrivit unui comunicat al PD, Vlad Plahotniuc a plecat din Republica Moldova pentu câteva zile, pentru a-și vedea familia, fără a menționa țara destinație. Ulterior, Plahotniuc a scris că „are nevoie de timp pentru a-și securiza familia”.


Pub