(video) Platforma DA și PAS au blocat tribuna Parlamentului și au scandat „Rușine”, pentru că nu li se acceptă inițiativele legislative. Batrîncea: „Show banal”

Deputații din fracțiunile Platforma DA și PAS au blocat tribuna Parlamentului la începutul ședinței legislative, în semn de protest față de faptul că nu li se acceptă inițiativele legislative.

Foto: Youtube

Deputații au scandat „Rușine” și „demisia Ciocoi”, după ce ieri moțiunea simplă împotriva ministrului de Externe, înegistrată de Blocul ACUM, nu a fost inclusă în procedura legislativă.

Deputații din PAS și Platforma DA sunt indignați și de faptul că venirea premierului Ion Chicu pentru a prezenta raportul de 100 de zile al Guvernului nu a fost anunțat din timp, iar raportul nu a fost prezentat spre examinare.

„Bătaie de joc în Parlament! Majoritatea parlamentară sfidează Constituția și a refuzat sa-l aducă pe Ciocoi în Parlament, chiar dacă a fost semnată o moțiune de către 15 deputați! Mai mult decât atât, fricoșii din guvernul lui Dodon au venit să prezinte raportul de 100 de zile fără miniștri (doar cu secretarii de stat) și fără să arate raportul deputaților și fără ca acest lucru să fie anunțat in prealabil. Au sperat că ne vor prinde nepregătiți, însă s-au înșelat amarnic! Noi suntem gata să apărăm legea, constituia și bunul simț!”, a scris deputatul PAS Radu Marian.

În replică, Vlad Batrîncea a calificat protestul drept „show banal”.

„Sugerăm colegilor să lucreze cu actele normative, să crească din punct de vedere a pregătirii juridice. Noi în legislatura trecută am ințiat zeci de moțiuni și veneam pregătiți pentru că știam că asemnea acte trebuie să treacă o expertică juridică”, a spus deputatul socialist.

„Dânșii au dorit să vină prim-ministurl și dânșii au avut multe întrebări. Iată au posibilitatea și nu doresc să facă acest lucru. Nu putem înțelege nici logica, nici strategia, probabil este lipsă și de una și de a doua”, a mai menționat Batrîncea.


Pub