(video) Premierul Ion Chicu: Regret aceste speculații și blocarea tribunei. Eu am venit cu informație concretă, fără multă apșoară

Premierul Ion Chicu spune că este o speculație faptul că deputații nu au primit raportul privind 100 de zile de activitate a Guvernului, întrucât legea nu îl obligă să o facă. „Suntem deschiși pentru absolut orice comunicare. Vă prezint informația care, din moftul politic al unora, nu a fost prezentată la tribună”, a spus Chicu, după ce opoziția parlamentară a blocat tribuna din ședința în plen.

Foto: UNIMEDIA

”Eu am decis să prezint o informație succintă despre activitatea Guvernului din respect față de aleșii poporului. Legea obligă Guvernul să prezinte raport de activitate în luna aprilie. Eu am pregătit informație clară, ce ne-am propus, ce am realizat, ce nu am reușit. Fără multă apșoară și speculații”, a spus Ion Chicu.

„Fără o conlucrare între autorități nu este posibil să realizăm ceva pentru cetățeni. Am așteptat și de la cei care au blocat tribuna să nu participe în lupte politice, ce scindează societatea”, a adăugat premierul.

Premierul dă asigurări că Executivul pe care îl conduce depune eforturi pentru realizarea reformei Justiției. „Am dorit să discutăm și cu deputații problemele existente și să ne sfătuim cum să procedăm, dar nu a fost să fie”, a spus Chicu.

„Am votat excluderea ministrului Justiției din CSM și am redus competențele președintelui în numirea judecătirlor. Sper ca aceste modificăti să fie sprijinite de Parlament. Nu toți judecătorii sunt corupți și sunt sigur că datorită lor vom putea să readucem acest sistem în starea spre care tindem”, a adăugat premierul.


Pub