Guvernul propune prelungirea moratoriului pe Cetățenie prin Investiție până în 2021

Ion Chicu a declarat că Guvernul va propune prelungirea moratoriului pe programul Cetățenie prin Investiție până în anul 2021. Un proiect în acest sens va fi votat săptămâna viitoare la Guvern, după care va fi prezentat Parlamentului.

Foto: UNIMEDIA

În opinia lui Chicu, „verificările pentru candidații la cetățenie sunt cu mult mai stricte decât procedura obișnuită”, totuși, premierul spune că „riscurile și avantajele prelungirii acestei legi sunt cam egale, inclusiv din punct de vedere financiar”.

„Noi, la Guvern, după ce am analizat toate avantajele și posibilele riscuri a acestei legi, ne-am format opinia că această lege trebuie să fie suspendată sau să fie prelungit mroatoriul până 1 ianuarie 2021. Guvernul nu poate lua această decizie, legea interzice. Doar Parlamentul poate s-o facă. De aceea am elaborat un proiect d elege care prevede acest moratoriu, vom aproba acest proiect săptămâna viitoare la ședința Guvernului și sperăm că Parlamentul va aproba acest proiect”, a declarat Ion Chicu.

Ieri, proiectul de lege privind abrogarea legii Cetățenie prin Investiție a fost exclus de pe ordinea de zi a Parlamentului, din motiv că nu este gata raportul Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, a declarat Alexandru Jizdan. Totodată, ieria expirat moratoriul instituit pe acest program.


Pub