(video) Alexandr Stoianoglo: 29 de persoane, printre care și deputați, vor fi audiate în dosarul finanțării PSRM

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că dosarul finanțării PSRM este în proces de investigare și urmează a fi audiate 29 de persoane.

Foto: UNIMEDIA

„Dosarul este în procedură. Noi am determinat 29 de persoane care trebuie audiate, inclusiv câțiva deputați familia cărora a fost mediatizată în presă”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Deocamdată nici o persoană nu are statut de bănuit.

În perioada când Viorel Morari a condus Procuratura Anticorupție, „pe dosarul acesta nu s-a făcut nimic”, mai susține Stoianogolo.

Într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, Alexandru Stoianoglo mai declarat că, doar în noiembrie 2019, în dosar a intervenit conducătorul PA şi a dispus exercitarea urmăririi penale de către un grup din 28 de procurori şi 38 de ofițeri de urmărire penală şi de investigații, neavând niciun plan de activitate”.

Urmărirea penală în cazul finanțării PSRM a fost pornită pe data de 8 iulie, anul curent, ca urmare a înregistrărilor video apărute în spațiul public, unde Igor Dodon discută cu Vladimir Plahotniuc despre un anumit troc dintre PSRM și PD, privind închiderea reciprocă a dosarelor, în timpul crizei politice din iunie 2019.


Pub