(video) Stoianoglo: „INTERPOL examinează sesizarea pe numele lui Plahotniuc”

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo a precizat că INTERPOL examinează cererea Republicii Moldova privind darea în căutare interpațională a lui Vladimir Plahotniuc. Declarația a fost făcută după ședința Consiliului Superior al Procurorilor.

Foto: UNIMEDIA

În același timp, Stoianoglo a precizat că acesta a fost răspunsul prealabil al INTERPOL, iar perioada când autoritatea va avea „răspunsul final nu depinde de noi.”

Amintim că în ianuarie curent Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a trimis repetat Interpol-ului o cerere de dare în căutare internațională a fostului lider PDM.

La data de 13 ianuarie, Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat că SUA l-a inclus pe Vladimir Plahotniuc și pe toți membrii familiei sale în lista persoanelor indezirabile pe teritoriul său.

În decembrie 2019, Centrul Național Anticorupție (CNA) a sesizat Interpol, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit în Republica Moldova despre faptul că fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Vladislav Novak. Totodată, CNA a solicitat Ambasadelor Regatului Unit și a SUA din Moldova, identificarea locului aflării acestuia în vederea extrădării ulterioare.


Pub