(video) Igor Dodon: Trei sau patru miniștri vor fi schimbați. Scenariul unei coaliții PSRM/PD este unul din trei posibile

Șeful statului spune că remanierile în Guvern sunt inevitabile, iar 3-4 miniștri ar putea să fie schimbați, în această primăvară. Nu însă și premierul Ion Chicu, ce va activa cel puțin până la sfârșitul acestui an, declară Igor Dodon în emisiunea sa de pe Youtube, „Președintele răspunde”.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit șefului statului, scindările din Partidul Democrat erau inevitabile, întrucât „orice partid ce pleacă de la guvernare trece prin asemenea perioade”.

Cât despre ce urmează să se întâmple pe scena politicii interne, Igor Dodon enumeră 3 posibile scenarii.

„Se va merge așa cum e acum - Guvern minoritar, sprijinit de cei din Parlament. O coaliție oficială, PSRM și PD, dacă PD se reformează, se restructurează. Al treilea scenariu sunt alegeri paralmentare anticipate. Acestea ar bloca toate proiectele sociale și industriale și minim jumătate de an vor fi lupte politice. Pentru PSRM nu e o problemă, dar e o problemă pentru țară. Alegeri îsi dorește Maia Sandu ca să revină în Parlament și Ilan Șor pentru că vrea să destabilizeze situația, pentru că Procurorul General s-a apucat serios de dosarul furtului miliardului și de aeroport”, spune Igor Dodon.

Potrivit lui, „indiferent de care scenariu se va realiza”, Ion Chicu rămâne premier cel puțin până la sfârșitul acestui an.

„Da, miniștri trebuie schimbați, 3-4, dar la primăvară, cu siguranță”, a adăugat șeful statului, fără să ofere mai multe detalii.

Printre deputați se vehiculează remanieri la Educație, Agricultură și la Externe.


Pub