Autoritatea Aeronautica Civila: Hi Sky denaturează situația atribuindu-și statutul de operator aerian, pe care încă nu îl deține

Compania recent lansată pe piața aeronautică, HiSky, ar denatura situația atribuindu-și statutul de operator aerian, pe care încă nu îl deține, au declarat cei de la Autoritatea Aeronautică Civilă astăzi, în cadrul unei conferințe de prese.

Foto: Hi Sky.md

„În baza cererii 5267 din 14 noiembrie 2019, Hi Sky SRL a solicitat eliberarea certificatului de operator aerian. La 20 februarie a anunțat că lansează public comercializarea biletelor de avion spre șase destinații europene, înainte ca autoritatea să elibereze răspuns privind solicitarea de certificare. Nici până astăzi nu au prezentat setul complet de acte, iar utilizarea sintagmei companie aeronautică este eronată, cel puțin în lipsa unui certificat de operator aerian eliberat de o autoritatea administrativă competentă. Astfel, Hi Sky denaturează situația atribuindu-și statutul de operator aerian pe care încă nu îl deține încălcând astfel legea și ducând în eroare consumatorii”, Irina Bodolica, specialist superior serviciul relații cu publicul.

ACC s-a autosesizat, urmând să examineze pretinsele acțiuni grave de încălcare a legislației în vigoare, furt de identitate, distorsionare a realității prin furnizare de informații false și înșelăciune, ca urmare a difuzării în spațiu public a informației despre lansarea Hi Sky, pe piața aviatică a RM.

Cât despre compania din România cu care ar avea o colaborare, ACC a constatat că solicitantul în speță Hi Sky SRL și-a atribuit un cod de identificare care aparține unei companii aeriene și anume United Airways Bangladesh

„Au furnizat informații false cu privire la aeronava de operare, declarând că vor opera cu 2 aeronave tip Airbus 320 ,în condiția în care Hi Sky nu deține nicio aeronavă înregistrată corect, iar lipsa certificatului de operare aerian eliberat de ACC nu poate fi declarat ca operabile în domeniu național al aviației civile de către o societate cu răspundere limitată cum este Hi Sky SRL. Cât despre compania Cobrex Trans din România, care ar fi un colaborator al Hi Sky, aceasta are în gestiune un alt tip de aeronave și anume un Boeing 737”, a mai adăugat Bodolica.

Cât despre vânzarea biletelor, serviciul protecției consumatorilor din cadrul ACC a inițiat o investigație detaliată pentru a identifica nivelul de prejudicii creat, sau care urmează a fi creat. Tot în cadrul conferinței au declarat ca pentru a sesiza veridicitatea informațiilor lansate public, vor contacta ACC din România.


Pub