Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

21 Feb. 2020 / 11:38

Peste 30 de mii de jucării neconforme au fost scoase din comerţ

Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei a interzis comercializarea a 33.827 de jucării. Acţiunile au fost determinate de un şir de plângeri parvenite de la consumatori, inclusiv în spaţiul on-line, care atestau neconformitatea unor jucării pentru copii, prezentând pericol pentru siguranţa şi sănătatea acestora.

Conform Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor, cele mai frecvente încălcări depistate în urma verificărilor pieţei ţin de expunerea în comerţ a produselor fără informaţia completă privind ţara producătoare, producătorul, denumirea importatorului, precum şi lipsa informaţiei în limba de stat privind măsurile de precauţie şi modul de utilizare.

De asemnea, erau expuse în comerţ, jucării pentru copii fără o evaluare obligatorie a conformităţii şi fără rapoarte de încercări la indicii de inofensivitate.

În acest sens, Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei îndeamnă consumatorii să fie vigilenţi şi să respecte precauţiile de bază pentru reducerea la maximum a riscurilor. Totodată, solicită populaţiei să semnaleze orice problemă de siguranţă legată de jucării, dar şi de alte produse şi servicii, apelând la Telefonul consumatorului 022 51 51 51 sau accesând pagina consumator.gov.md.

Comentarii