17:19:18 19.04.2024
Stiri

Epidemia de coronavirus va determina pierderi de 29 miliarde de dolari pentru companiile aeriene la nivel global

Știri 21.02.2020 19:00 Vizualizări1071 Autor: Ziarul National
Epidemia de coronavirus va determina pierderi de 29 miliarde de dolari pentru companiile aeriene la nivel global


Cererea globală de călătorii cu avionul urmează să scadă pentru prima dată din 2009, din cauza focarului de coronavirus, a declarat joi, Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA), potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Întreruperile care au apărut pentru călătoriile în interes de serviciu, dar și cererea generală aflată în scădere pe fondul avertismentelor despre boala care se răspândește rapid, au determinat transportatorii să suspende numeroase curse către și din China.

Impactul coronavirusului asupra cererii de călătorii cu avionul va costa companiile aeriene la nivel global mai mult de 29 de miliarde de dolari – în mare parte în regiunea Asia-Pacific, potrivit estimărilor IATA. Companiile aeriene chineze vor pierde venituri de 12,8 miliarde de dolari din cauza focarului. IATA, care reprezintă cea mai mare parte a companiilor aeriene din lume, a prevăzut o creștere a cererii în 2020 de 4,1%, pe care acum a revizuit-o la o contracție de 0,6%.

Prognozele specialiștilor indică că virusul rămâne în mare măsură concentrat în China, dar IATA a avertizat că impactul ar putea fi mai mare dacă se extinde pe alte piețe din regiune.

„Acestea sunt momente dificile pentru industria aeriană globală. Oprirea răspândirii virusului este prioritatea principală. Companiile aeriene urmează îndrumările Organizației Mondiale a Sănătății și a altor autorități de sănătate publică pentru a garanta siguranța pasagerilor, pentru a menține lumea conectată și virusul izolat”, a declarat CEO-ul IATA, Alexandre de Juniac, într-un comunicat.

„Companiile aeriene iau decizii dificile pentru a reduce capacitatea curselor aeriene și, în unele cazuri, rutele de zbor”, a spus el. „Costurile mai reduse de combustibil vor ajuta la compensarea unei părți din veniturile pierdute. Acesta va fi un an foarte greu pentru companiile aeriene”, a adăugat de Juniac.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md