Concursul îndrăgostiților „Bravo-Bravissimo”

Concursul îndrăgostiților „Bravo-Bravissimo”

Ajuns la cea de-a VIII-a ediție, Concursul „Bravo-Bravissimo”, cu un variat și interesant program de divertisment – dansuri, melodii, teatru etc., – desfășurat cu regularitate de către Serviciul cultură al Consiliului Raional Cantemir și de Casa raională de cultură „Nicolae Sulac”, a devenit un eveniment cultural de anvergură, la care participă un număr tot mai mare de concurenți din localitățile cantemirene, dar și din comuna Poduri, județul Bacău, România.

După cum ne-a relatat Ion Roșu, directorul căminului cultural din Cantemir, cele șapte cupluri – două din comuna Poduri, județul Bacău, și cinci din acest raion – Ciobalaccia, Cania, Hănăseni, Baimaclia și Cantemir – au demonstrat inteligență, grație, har și talent, creativitate, ingeniozitate, coregrafie și, evident, frumusețe. Astfel încât publicul spectator a avut parte de o seară de vis, așa precum se și cuvine în luna Dragostei, spectacolul fiind axat și pe apropiata sărbătoare națională a românilor, Dragobetele.
Și oaspeții de dincolo de Prut au apreciat înalt prestația concurenților, menționând importanța dezvoltării și extinderii colaborării în diverse domenii dintre cele două localități înfrățite – Cantemir și Moinești, comunele Cania și Poduri.
Programul concursului a inclus creații proprii, dansuri, pantomime, versuri și cântece inspirate despre cel mai frumos, sublim sentiment al omenirii – dragostea, pauzele dintre cele cinci probe – artistică, surpriza, dansuri, proba suporterilor și masa romantică – fiind condimentate cu melodii ale artiștilor amatori.
Evident, juriului nu i-a fost ușor să aprecieze evoluția concurenților, or, fiecare cuplu s-a remarcat printr-un înalt artistism. În final, membrii juriului au adus la cunoștință punctajul acumulat, din care a reieșit că Trofeul „Bravo–Bravissimo”, ediția 2020, a revenit perechii Ariadna Strungaru și Iulian Moisei din Cantemir, aceștia fiind urmați de Cristina Tincu și Adi Muncilă din comuna Poduri, Bacău, de Mirela Ichim și Lilian Bulgaru din comuna Ciobalaccia, Andriana Beșleagă și Nicolae Calancea, comuna Baimaclia, de către Denisa Olaru și Cosmin Clapon (Poduri), Evelina Bujac și Elman Rotaru, comuna Cania, și Eugenia Ursachi-Dragos Dutcă din satul Hănăseni.
Concurenții au fost răsplătiți, în aplauzele asistenței, cu diplome, buchete de flori, cadouri din partea autorităților, dar și a sponsorilor.
Text și imagine:
Ion DOMENCO

You May Have Missed