Google Docs va face corecturi şi completări automate. Cum ele funcționează

change-google-docs-page-orientation-1

Procesorul de text al celor de la Google va oferi utilizatorilor săi două noi facilităţi care îi vor ajuta pe aceştia să scrie mai repede şi mai corect.

Rivalul lui Microsoft Word va dobândi în curând două facilităţi deosebit de utile. Smart Compose şi Autocorrect vor deveni disponibile pe scară largă, la trei luni distanţă de momentul în care a început testarea acestora cu ajutorul unui număr limitat de utilizatori, anunță a1.ro.

Smart Compose este un instrument pe care mulţi îl cunosc probabil deja din Gmail. Acesta foloseşte AI-ul pentru a urmări frazele şi a sugera continuări.

După primele câteva cuvinte scrise, Smart Compose afişează o posibilă continuare pe care utilizatorul o poate accepta, dacă se potriveşte, sau o poate respinge, dacă nu este ceea ce doreşte să scrie.

Din păcate, disponibilitatea acesteia va fi limitată, cel puţin la început. Aceasta este valabilă doar pentru limba engleză şi doar pentru utilizatorii care plătesc pentru a folosi G Suite.

A doua facilitate, Autocorrect, este similară sistemului cu acelaşi nume folosit de tastaturile virtuale ale telefoanelor mobile. Cuvintele greşite sunt corectate automat atunci când sistemul este sigur de corecţia făcută şi sunt subliniate atunci când există mai multe variante şi se încearcă doar atragerea atenţiei utilizatorului.

Spre deosebire de Smart Compose, Autocorrect va fi disponibilă tuturor utilizatorilor Google Docs şi va fi chiar activată în mod implicit.

Google a început deja implementarea treptată a celor două noi facilităţi, însă va dura probabil câteva săptămâni până când acestea vor fi disponibile tuturor utilizatorilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente