(foto) Protest la Primărie. Comercianții din subterana de lângă Unic, nemulțumiți de decizia autorităților

Un grup de comercianți s-a adunat în fața clădirii Primăriei, la această oră, pentru a protesta contra deciziei edilului Ion Ceban de a fi evacuate toate gheretele din subteranele capitalei, inclusiv cea de la intersecția străzii Ismail și bd. Ștefan cel Mare.

Foto: UNIMEDIA

În fața sediului Primăriei au venit să își exprime nemulțumirea peste 20 de persoane. Protestul a fost anunțat de ieri.

Oamenii au pancarte cu mesajele: Noi vrem să lucrăm acasă! CMC e cu noi!

Protest la Primărie / Sursa:UNIMEDIA
Protest la Primărie / Sursa:UNIMEDIA
Anunț protest / Sursa:UNIMEDIA

După ce a inspectat pasajul de la intersecția str. Ismail și bd. Ștefan cel Mare, la 11 februarie, primarul general Ion Ceban a anunțat că spațiile comerciale din subteranele capitalei vor fi evacuate, pentru a fi efectuate lucrări de reparație capitală.

Potrivit edilului, peste 80% dintre arendașii care închiriază spațiile comerciale din pasajele subterane au datorii față de Primărie, unul - chiar 13 milioane de lei. Pe de altă parte, directorul SRL-ului care ar avea cele mai mari datorii pentru arendă neagă acuzațiile și spune că s-a adresat și în instanță, iar Curtea Supremă de Justiție a decis că suma pe care agentul economic o datorează Primăriei este de 2,8 milioane de lei.

După ce au protestat față de indicația primarului, reprezentanții Asociației „Subterane Centru” - administratorul care gestionează pasajul - s-au adresat consilierilor fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău, susținând că li s-a făcut o nedreptate și că pot prezenta toate demersurile către autoritatea publică locală în ultimii 12 ani, care ar demonstra că solicitările de a accepta efectuarea lucrărilor de reparație capitală a pasajului subteran au fost ignorate.

Revenim cu detalii.


Pub