Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Motivul pentru care AAC nu…

Motivul pentru care AAC nu a eliberat Certificatul de operator aerian companiei HiSky

Responsabilii de la Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) susțin că au expediat o scrisoare către noua companie aeriană HiSky SRL, privind refuzul eliberării Certificatului de operator aerian, din considerentele nerespectării de către solicitant a prevederilor ORO.AOC.100 (c) subp. 2 din Regulamentul aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 831/2018, și anume – lipsa aeronavei.

Precizările responsabililor de la Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC):

„Ca urmare a difuzării în spațiul public a informației despre lansarea noului operator aerian ”HiSky” și comercializarea biletelor de avion spre șase destinații Europene începând cu data de astăzi, Autoritatea Aeronautică Civilă face următoarele precizări:

În baza cererii nr. 5267 din 14.11.2019 ”HiSky” S.R.L. a solicitat eliberarea Certificatului de operator aerian.

Conform scrisorii nr. 3882 din 23.12.2019 Autoritatea Aeronautică Civilă a decis suspendarea termenului de examinare a cererii ”HiSky” S.R.L. nr. 5267 din 14.11.2019 din considerentele nerespectării de către solicitant a prevederilor ORO.AOC.100 (c) subp. 2 din Regulamentul aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 831/2018, și anume – lipsa aeronavei.

La 22.01.2020 suspendarea termenului de examinare a cererii nr. 3882 din 14.11.2019 a expirat, iar documentele lipsă până în prezent nu au fost prezentate.

În acest sens, în conformitate cu dispozițiile articolului 61 alin. (3) din Legea nr. 160/2011 se stabilește că, după expirarea termenului stabilit pentru suspendare sau pînă la expirarea termenului prevăzut de lege pentru eliberarea actului permisiv, autoritatea emitentă este obligată să elibereze actul permisiv sau să refuze eliberarea acestuia dacă nu sînt întrunite condiţiile stabilite de lege.

În acest sens, Autoritatea Aeronautică Civilă a emis către solicitantul”HiSky” S.R.L. o scrisoare privind refuzul eliberării Certificatului de operator aerian.

Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă ca organ de certificare, supraveghere și control în domeniul aviației civile a emis o interpelare către ”HiSky” S.R.L. prin care solicită prezentarea documentelor probatoare ce țin de dreptul companiei ”HiSky” S.R.L. de a comercializa bilete de avion din nume propriu”.