00:41:25 20.04.2024
Stiri

SUA vrea ca UE să utilizeze tehnologia 5G de la furnizori de încredere, precum Ericsson, Nokia sau Samsung, dar nu Huawei

Știri 20.02.2020 09:59 Vizualizări2049 Autor: Ziarul National
SUA vrea ca UE să utilizeze tehnologia 5G de la furnizori de încredere, precum Ericsson, Nokia sau Samsung, dar nu Huawei EC - Audiovisual Service


Robert Strayer, secretarul adjunct pentru politici în domeniul cibernetic, comunicaţii internaţionale şi informaţii în Departamentul de Stat, transmite un mesaj statelor membre ale Uniunii Europene, prin care subliniază că ar trebui să folosească tehnologia mobilă 5G din interiorul blocului comunitar și nu pe cea chineză a Huawei, potrivit Reuters și Agerpres.

Cu ocazia unei vizite la Lisabona, Strayer a insistat asupra necesităţii de a demitiza ideea că Huawei este mai avansat decât competitorii în domeniul 5G.

De asemenea, potrivit ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, „Huawei reprezintă o cale greșită pentru dezvoltarea 5G și ”contrar marketingului și a percepţiei publice generale distorsionate, 5G nu este sinonim cu companiile chineze”, companiile americane, europene și sud-coreene conducând ”calea dezvoltării 5G pe piețele din întreaga lume”, se arată într-un editorial publicat pe site-ul Ambasadei SUA în România, intitulat „Să construim un viitor 5G sigur”.

Reamintim că Europa este presată de SUA pentru a interzice echipamentele furnizate de firma chineză Huawei pe fondul îngrijorărilor că acestea ar putea fi utilizate de China pentru spionaj. Punctul de vedere al Washingtonului a creat tensiuni cu aliaţii, precum Marea Britanie, unde premierul Boris Johnson a acordat grupului chinez Huawei un rol limitat în construcţia viitoarei reţele de telefonie mobilă 5G.

Robert Strayer a subliniat că SUA încurajează statele europene să se gândească cu atenţie la implicaţiile asupra securităţii şi economiei care ar putea apărea de pe urma grabei de a utiliza tehnologia Huawei. “Nu există un mod în care pot fi eliminate complet acest gen de riscuri, exceptând utilizarea unor furnizori de încredere din ţări democratice. Vestea bună este că Ericsson, Nokia şi Samsung furnizează tehnologia 5G care este la egalitate cu cea furnizată în prezent de Huawei”, a spus Strayer, relatează Agerpres.

De reținut faptul că Franța intenționează să ofere companiei chineze Huawei un acces limitat la construcția rețelelor 5G, în pofida presiunilor americane de a exclude colaborarea cu acest producător de echipamente de telecomunicații.

Fostul președinte al României, europarlamentarul Traian Băsescu (PMP, PPE) a făcut un apel, în plenul Parlamentului European, la solidaritatea țărilor membreu în edificarea tehnologiei 5G și a solicitat Comisiei Europene să realizeze un plan de implementare pe întreg teritoriul Uniunii Europene.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md