11:47:52 19.04.2024
Stiri

UPDATE // Unde a depus Rurac raportul: Precizările Procuraturii Generale cu privire la dosarul „Metalferos”

Social 20.02.2020 11:15 Vizualizări1712 Autor: Ziarul National
UPDATE // Unde a depus Rurac raportul: Precizările Procuraturii Generale cu privire la dosarul „Metalferos”


UPDATE // Fostul procuror Eugen Rurac a declarat astăzi că a depus raportul în care reclama presiuni din partea unor responsabili de la „Metalferos” la Procuratura Anticorupție, nu la Procuratura Generală. Contactat de ZdG, șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Serghei Gavajuc, a spus că există un astfel de raport, însă documentul urma să ajungă și să fie examinat de către Procuratura Generală.

„Am văzut raportul, dumnealui mi l-a raportat personal și mi-a comunicat că îl va depune la PG. Cred că a fost depus ori la sfârșitul lunii decembrie 2019 sau începutul lunii ianuarie 2020. Rurac a depus raportul și a coordonat cu mine că vrea să-l expedieze către Procuratura Generală și eu am spus că nu am nimic împotrivă. Acum, nu știu dacă a mers la PG”, a spus Gavajuc pentru sursa citată.

******************
Procurorul Eugen Rurac, care a instrumentat dosarul cu privire la „Metalferos”, ar fi fost intimidat de către directorul financiar al companiei, Serghei Catană, nașul de cununie al președintelui Igor Dodon, iar acesta ar fi unul dintre motivele pentru care acuzatorul și-a dat demisia din sistem.

Cel puțin, așa a spus șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la „Jurnal TV”, adăugând că procurorul Rurac a lăsat și un raport în acest sens.

„Procurorul care instrumenta dosarul „Metalferos” și-a dat demisia. Din câte cunosc, el a făcut și un raport, în care a invocat că a fost intimidat de reprezentanții „Metalferos". Este vorba despre Serghei Catană”, a spus Morari.

De cealaltă parte, reprezentanții Procuraturii Generale (PG) susțin că nu au recepționat un asemenea raport.

„Procuratura Generală nu a receptionat un asfel de raport de la Eugen Rurac”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Maria Vieru de la Serviciul de presă al PG.

Amintim că procurorul anticorupție Eugen Rurac a plecat din sistem pe 29 ianuarie curent, în baza propriei cereri de demisie. Acesta a instrumentat mai multe dosare de rezonanță, cum ar fi cel al judecătorului Ion Druță, al fostului deputat Chiril Lucinschi, procurorul Rurac fiind și acuzatorul care a renunțat la învinuirea adusă Domnicăi Manole etc.

Solicitat de ZdG, Eugen Rurac a evitat să comenteze atunci motivele demisiei sale din sistem: „Sunt mai multe motive de ordin personal la care eu nu aș vrea să fac referire în acest moment”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md