14:55:16 25.04.2024
Stiri

Slusari întrezărește „interesul personal al lui Diacov” în respingerea moțiunii depuse împotriva ministrului Ciocoi. Greceanîi: „Nu e clar ce vrem de la ministrul de Externe”

Politică 20.02.2020 11:39 Vizualizări1441 Autor: Ziarul National
Slusari întrezărește „interesul personal al lui Diacov” în respingerea moțiunii depuse împotriva ministrului Ciocoi. Greceanîi: „Nu e clar ce vrem de la ministrul de Externe”


Deși Biroul permanent al Parlamentului nu a admis, încă ieri, în procedură legislativă moțiunea de cenzură depusă împotriva ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoiu, inclusiv cu voturile democraților Dumitru Diacov și Monica Babuc, vicepreședintele Legislativului, Alexandru Slusari, a cerut ca aceasta să fie, totuși, dezbătută, în ședința de astăzi.

Slusari și-a argumentat propunerea prin faptul că Direcția juridică a Parlamentului a declarat conformă moțiunea Blocului „ACUM” și, fără vreun agrument plauzibil, aceasta a fost respinsă la Biroul permanent.

„Știm că sunt înțelegeri, există interesul personal al lui Dumitru Diacov... Solicităm să puneți la vot includerea pe agenda Parlamentului”, a spus Slusari.

CITIȚI și Fracțiunea PD este de partea ministrului Ciocoi, fostul consilier al lui Dodon: Democrații NU vor vota pentru demiterea lui Aureliu Ciocoi

Președinta Parlamentului, socialista Zinaida Greceanîi, a declarat că moțiunea nu ar conține „dispozitivul” și, de aceea, „nu este clar ce vrem noi de la ministrul de Externe”.

Amintim că deputații din opoziție au depus săptămâna trecută în Parlament o moțiune simplă împotriva acțiunilor Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), conducerea căruia este învinuită că ar mima integrarea europeană și, prin declarata „politică externă echilibrată”, ar promova, de fapt, interese străine celui național. Potrivit textului moțiunii, politica externă a R. Moldova înregistrează „un regres evident”, „a deraiat de pe calea integrării europene”, sfidând ceea ce „s-a obținut cu greu” în ultimii ani.

Mai mult, diplomația moldovenească ar fi subordonată unor interese ideologice, iar acesastă cale este una „falimentară” pentru politica noastră externă, iar ministrul Aureliu Ciocoi „și-a permis” să facă „declarații condamnabile” despre politica internă, atunci când s-a referit la Transnistria.

Tot la începutul ședinței de astăzi a Parlamentului, opoziția a solicitat punerea la vot a proiectului Declarației privind condamnarea dosarelor politice, dar și acesta a fost respins.

Socialistul Vlad Batrîncea, care a semnat anterior Declarația în calitate de membru al Delegației R. Moldova la APCE, a cerut „o pauză” în ceea ce privește această chestiune, mulțumindu-i procurorului general Alexandr Stoianoglo pentru faptul că a dispus reevaluarea tuturor dosarelor pretins politice, inițiate pe timpul guvernării regimului Plahotniuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md