19:51:20 24.04.2024
Stiri

Condusă de un fost coleg de-al său de partid, Igor Dodon spune că, astăzi, Curtea Constituțională este constituită din „persoane competente, care nu sunt implicate în jocuri politice”

Politică 20.02.2020 12:53 Vizualizări1692 Autor: Ziarul National
Condusă de un fost coleg de-al său de partid, Igor Dodon spune că, astăzi, Curtea Constituțională este constituită din „persoane competente, care nu sunt implicate în jocuri politice”


Președintele Igor Dodon susține că, în prezent, Curtea Constituțională „este constituită din persoane competente, care nu sunt implicate în jocuri politice, iar datorită acestui lucru și-a recăpătat încrederea cetățenilor și acum este din nou în rolul de apărător al sistemului de stat și înafara oricăror atacuri criminale”.

Declarațiile au fost făcute la evenimentul festiv, organizat astăzi la Palatul Republicii, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la fondarea Înaltei Curți, conduse astăzi de fostul milițian sovietic și deputat socialist, Vladimir Țurcan, în baza unui „târg” al fostei coaliții dintre PSRM și ACUM, în anul trecut.

„Situația din țară s-a schimbat spre bine, dat fiind faptul că am reușit să depășim criza politică din luna iunie anul trecut, când au avut loc tentative de a folosi Curtea Constituțională în calitate de instrument politic. (...) Actuala componență a Curții Constituționale va percepe la justa valoare rolul instituției și se va opune încercărilor mediului politic de a o aservi. Or, sarcina Curții este aceea de a fi un reper pentru instituțiile statului în ce privește desfăşurarea activităţii de asigurare a unei guvernări responsabile, în care drepturile şi libertăţile cetăţeneşti sunt garantate. În calitate de şef al statului, garant al suveranităţii, voi continua să fiu un apărător al respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, al valorilor supreme consacrate în Constituție”, a spus Dodon.

Menționăm că la evenimentul de la Palatul Republicii au mai participat, pe lângă conducerea R. Moldova, și Gianni Buquicchio, președintele Comisiei de la Veneția, dar și președinți ai curților constituționale din 14 state ale UE și CSI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md