16:17:39 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Grupul parlamentar „Pro-Moldova” îl înțeapă pe Filip: „Plecarea cuiva reprezintă un EȘEC pentru acel lider de partid care a admis asta”

Partide/Comunicate 20.02.2020 13:56 Vizualizări1828 Autor: Ziarul National
VIDEO // Grupul parlamentar „Pro-Moldova” îl înțeapă pe Filip: „Plecarea cuiva reprezintă un EȘEC pentru acel lider de partid care a admis asta” Captură


Cei șase foști deputați democrați, în frunte cu Andrian Candu, au constituit astăzi grupul parlamentar „Pro-Moldova”. Acest grup parlamentar, potrivit lui Candu, reprezintă bazele viitoarei formațiuni politice de centru-dreapta, cu viziuni proeuropene și prooccidentale.

„În primul rând, vom fi un partid care apără interesele cetățenilor R. Moldova. Noi credem că integrarea europeană este singurul vector de dezvoltare a R. Moldova, iar din acest motiv am inițiat colectarea de semnături pentru ca „integrarea europeană” să se regăsească în Constituția R. Moldova. Avem deja șase semnături și vom demara discuțiile cu celelalte formațiuni parlamentare, de ce nu și cu PD, pentru ca să avem această completare a Legii Supreme”, a declarat astăzi Candu, în cadrul unei conferințe de presă la Parlament.

De asemenea, Candu, alături de colegii săi Eleonora Graur, Sergiu Sîrbu, Grigore Repesciuc, Corneliu Padnevici și Vlad Cebotari, a infirmat daptul că deja de trei luni se știa că vor părăsi PD.

„Domnul Diacov citește viitorul și știa ce se va întâmpla ieri încă acum trei luni? Noi nu am avut intenția de a părăsi PD, dar cu trei luni în urmă ne-am activizat pentru a schimba lucrurile. Am discutat foarte des cu domnul Diacov și cu Pavel Filip. Am discutat și cu reprezentanții grupului Nichiforciuc. Noi nu am discutat despre plecare. Dar când am înțeles că rezistența de schimbare e mare, am decis să scutim colegii de presiune și să plecăm. Acum suntem în proces de colectare a actelor pentru a înregistra o nouă formațiune politică”, a adăugat liderul Grupului parlamentar „Pro-Moldova”.

Acesta a mai adăugat că Pavel Filip ar fi responsabil de faptul că au apărut „fel de fel de înțelegeri”, iar acest lucru s-ar fi întâmplat din cauza că fostul premier ar fi foarte ezitant.

„Pentru ca să fii lider adevărat, trebuie să poți și să știi a ține aproape o echipă bună. Plecarea cuiva din echipă este un eșec pentru lider”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md