05:20:25 19.04.2024
Stiri

Creditul rusesc pentru R. Moldova este Planul „KOZAK - 2”: „Premierul Chicu va fi țapul ispășitor. Acest credit este o CATASTROFĂ”. De ce președintele Dodon ar fi într-o mare CUMPĂNĂ: „Îi este groaznic de frică”

Politică 20.02.2020 15:16 Vizualizări3419 Autor: Ziarul National
Creditul rusesc pentru R. Moldova este Planul „KOZAK - 2”: „Premierul Chicu va fi țapul ispășitor. Acest credit este o CATASTROFĂ”. De ce președintele Dodon ar fi într-o mare CUMPĂNĂ: „Îi este groaznic de frică” Facebook


Creditul care urmează să fie oferit de Rusia pentru a transforma R. Moldova „într-un șantier”, așa cum afirma premierul Ion Chicu, ar fi de fapt planul „Kozak - 2”. De această părere este liderul Mișcării Populare „Antimafie”, Sergiu Mocanu. Acesta îl avertizează pe Ion Chicu că acest credit nu este pentru a ajuta R. Moldova, ci pentru a pune pe picioare regimul separatist de la Tiraspol, iar dânsul va fi „unicul vinovat”.

„Dodon spunea că Rusia va da 500 de milioane de dolari pentru dezvoltarea infrastructurii. De acest credit are mai mult nevoie Rusia decât Dodon. Acolo sunt grupări de lobby care urmăresc să facă bani pe unele proiecte geopolitice. Și Dodon vrea să câștige bani din asta, dar se teme. Se teme pentru că nu are procurorul general. Eu rămân convins că Stoianoglo nu este al lui Dodon și de aceea multe lucruri se vor întâmpla altfel decât și-ar dori cineva”, a spus Mocanu în cadrul emisiunii sale de pe Youtube.

Potrivit acestuia, un credit oferit de Rusia în ruble „este o catastrofă” pentru R. Moldova. „Este o catastrofă pentru cei care urmează să-l administreze aici. Cu ruble nu poți cumpăra ceva din Occident. Rublele trebuie convertite. Vom vedea cum vor ratifica acest acord. Intenția lor e ca aceste proiecte să fie implementate de firme rusești din Transnistria. Acolo sunt deja pregătite firme care să vândă nisip, prundiș, smoală… În felul acesta finanțezi Transnistria. Chicu nu este tare fericit de creditul acesta. Acest credit ar putea fi un Plan „Kozak – 2” pe altă dimensiune. Va trebui din banii noștri să finanțăm Transnistria. Dacă se ajunge la ratificare, atunci va trebui să întreprindem ceva. Chicu va fi țapul ispășitor. Eu nu cred că acest Chicu va semna până la urmă creditul acesta”, a adăugat Mocanu.

În cadrul aceleiași emisiuni, Mocanu a adăugat că Igor Dodon s-ar afla într-o cumpănă. „Sper că asta îl va sugruma până la prezidențiale. Eu voi face tot ca Dodon să nu ajungă măcar în calitate de candidat la prezidențiale. Dodon s-a încurcat deja în toate intrigile pe care le-a construit el. Omul acesta e atât de hapsân la bani, încât chestia asta l-a dus la nopți nedormite. Îi este groaznic de frică de ceea ce face, dar o face în continuare. Eu cred că el a cerut mită pentru Aeroportul Internațional Chișinău, așa cum spune Usatîi”, a conchis Mocanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md