Cazuri de pescuit ilegal în apele râului Prut

Cazuri de pescuit ilegal în apele râului Prut

Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD documentează patru conaționali care se aflau pe timp de noapte în zona de frontieră cu scop de pescuit ilegal. Incidentele au fost semnalate pe perimetrul de răspundere al Sectorului Poliției de frontieră Brânza, persoanele fiind depistate la pescuit în apele râului Prut.

În primul caz, consemnat duminică, 16 februarie a.c., în jurul orei 22:30, cu ajutorul dispozitivelor cu termovizor, polițiștii de frontieră au observat trei persoane care pescuiau nestingherit. La fața locului au fost legitimați trei locuitori ai satului Slobozia Mare, raionul Cahul, cu vârste de 39 și 40 de ani. Până a fi descoperiți, aceștia au reușit să prindă circa 70 kg de peşte de diferite specii.
După trei ore diferență, pe aceeași direcție Slobozia Mare – Tulucești, patrula Sectorului Poliției de frontieră Brânza a depistat un alt conațional, de 45 de ani, pregătit să pescuiască în râul Prut. Astfel, către ora 2:00, a fost văzut cum bărbatul se deplasează cu bicicleta dinspre localitate spre frontieră. O perioadă i-au fost monitorizate acțiunile și, când s-a constatat intenția acestuia de a pescui, polițiștii de frontieră au intervenit cu verificările de rigoare.
Conform procedurilor legale, despre cazurile date au fost informați reprezentanții Inspectoratului Protecției Mediului, unde au ajuns plasele și peștele. Totodată, pe numele persoanelor au fost întocmite procese verbale de constatare a ilegalității privind încălcarea regimului de frontieră, bărbații fiind sancționați cu amenzi de la 300 până la 500 de lei.
Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed