Renato Usatîi: “Cetățenii Moldovei așteaptă o nouă putere, cea care o să le facă dreptate”

by D M
Distribuiti mai departe...

“În Moldova nu există dreptate.” O spune liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, într-o postare pe Facebook, cu ocazia marcării în întreaga lume a Zilei Mondiale a Dreptății Sociale. Usatîi și-a exprimat speranța că țara va avea totuși parte de o nouă putere care le va asigura oamenilor dreptatea. 

“Astăzi este marcată Ziua Mondială a Dreptății Sociale, instituită de ONU în anul 2007. În țara noastră nu există dreptate socială. Dacă punem pe același cântar dreptatea și nedreptatea pe care o simt cetățenii Republicii Moldova, prima va trage jos talerul o singură zi, în timp ce a doua, restul 364”, a scris Usatîi pe pagina sa de Facebook. 

El a subliniat că majoritatea populației este săracă, iar pensionarii, peste 600 de mii la număr, trăiesc în lipsuri materiale, la fel ca și cei mai mulți dintre copii.

“Nedreptatea o simt însă și toți cei care nu-și pot găsi un loc decent de muncă, nu-și pot achita serviciile comunale, nu-și pot permite minimul de produse alimentare necesare organismului, nu beneficiază de asistență medicală așa cum s-ar cuveni și nici nu pot plăti studiile copiilor. “Dreptate” și “Justiție” sunt sinonime, dar în Moldova oamenii nu au parte de echitate nici măcar în instituțiile de drept. Corupția continuă să macine societatea, transformând dreptatea într-un cuvânt fără substanță”, a scris Usatîi.

Liderul Partidului Nostru este convins că cei mai mulți dintre moldoveni au plecat în străinătate pentru că s-au simțit nedreptățiți acasă: “În primul rând conducerea țării se face vinovată de faptul că în Republica Moldova nu există dreptate. Acei puțini care se bucură de acest privilegiu sunt prea ocupați de interesele personale ca să mai acorde atenție și celor necăjiți, care constituie majoritatea. Cetățenii Moldovei așteaptă altă conducerea, una care va face ordine și dreptate”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...