Studenții de la facultățile de artă pot participa gratuit la un curs de iarnă, alături de trei curatori internaționali

curs artă

Studenții de la facultățile de artă, curatorii și artiștii emergenți sunt invitați să se înscrie la cursul „Curatoriatul în afara contextului instituțional” condus de Nataša Bodrožić (Zagreb), Maja Ćirić (Belgrad) și Anders Härm (Tallinn), care se va desfășura între 27-29 februarie 2020 la Chișinău.

În cadrul celor trei module, sunteți invitați să analizați, în formatul unui grup de lectură, diverse aspecte ce țin de rolul unui curator, care își propune să activeze în afara unor instituții de artă tradiționale (cum ar fi muzeele și galeriile de artă), adoptând noi poziții în raport cu contextul politic, economic și social local și sistemul global al artei.

Acest curs are drept scop să valorifice practicile curatoriale dezvoltate la periferia sistemului de artă dominant, dar care contribuie la o perspectivă globală. Acest lucru se va realiza în principal prin reflecție asupra contextului local și prin eforturi de a regândi modul în care este posibil de a contribui în mod semnificativ la producerea de discursuri curatoriale.

Cursul va fi acompaniat de trei prezentări publice, în cadrul cărora curatorii invitați își vor împărtăși experiența proprie de lucru obținută în cadrul diverselor proiecte internaționale, cum ar fi Bienala de Artă de la Veneția, Bienala Tinerilor Artiști din regiunea Mediteraneană etc., își vor prezenta contextele în care activează și subiectele de interes public, aducând exemple de noi platforme puse la dispoziția artiștilor și a publicului interesat de arta contemporană.

Cursul este adresat studenților și educatorilor, artiștilor și curatorilor emergenți și celor stabiliți, interesați de practica curatorială în domeniul artei contemporane și se va desfășura în limba engleză.

Pentru a vă înscrie la atelier, trebuie să completați următorul formular.

Data-limită de înscriere: 22 februarie 2020.

Persoanele selectate vor fi informate prin e-mail până la 24 februarie 2020.

Participarea este gratuită (în limita locurilor disponibile).

Mai multe detalii găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente