/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO/ Fiica fostului premier Ion Sturza a cucerit cel mai înalt vârf din Africa

20 februarie 2020, ora 13:16

Peste „acoperișul” Africii se întinde un ghețar precum cei de la poli. Fiica fostului premier din R. Moldova Ion Sturza a cucerit muntele Kilimanjaro. 

Cristina Sturza a încheiat cu bine o expediție căreia alții probabil nu i-ar face față. A urcat muntele care atinge 5895 m pe vârful Uhur, iar ulterior și-a făcut și o fotografie.

Pasiunea înălțimilor o are și Ion Sturza. Acum doi ani, acesta împreună cu familia sa a urcat masivul Mont-Blanc, cel mai înalt vârf din Alpi și din Europa de Vest.

Masivul Kilimanjaro este un munte, un stratovulcan, situat în nord-estul Tanzaniei. Include vârful Uhuru Peak de 5.895 m, cel mai înalt vârf din Africa. În anul 1987 a fost declarat monument al naturii sub protecția UNESCO.

Cu toate că masivul muntos se află situat într-o regiune tropical-ecuatorială fierbinte, una din cele mai calde regiuni de pe glob, datorită altitudinii ridicate, pe vârful muntelui există zăpadă permanentă, respectiv un ghețar, care se găsește doar pe muntele Kibo. Din păcate, aceste zone înghețate se micșorează continuu, fapt confirmat de observarea acestor zone prin imagini luate de către sateliți. Motivele aparente sunt clima uscată, săracă în precipitații, și încălzirea globală.

Foto: Sturza Ion

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram