‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSecretar de Stat: Suntem determinați să oferim sprijin inițiativelor de înființare a fermelor, crescătorilor...

Secretar de Stat: Suntem determinați să oferim sprijin inițiativelor de înființare a fermelor, crescătorilor de suine și păsări

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Crescătorii de suine și păsări din țară s-au reunit la Chișinău, în cadrul unui atelier de lucru, pentru a discuta despre riscurile producerii produselor de origine animală și eficiența economică a fermelor, dar și despre situația creșterii suinelor în spațiul UE în contextul pestei porcine africane.

Tatiana Nistorică, Secretar de Stat, MADRM, a menționat în cadrul evenimentului că vor întreprinse mai multe măsuri pentru a facilita activitatea fermierilor din sectorul zootehnic.

„Suntem determinați să oferim sprijin crescătorilor de suine și păsări, tuturor inițiativelor de înființare a fermelor. În context, suntem în proces de definitivare a suplimentului pentru Regulamentul de subvenționare cu scopul de a facilita subvenționarea per cap de animal. De asemenea, purtăm discuții și negocieri cu partenerii de dezvoltare pentru a spori investițiile în sectorul zootehnic și a dezvolta ferme moderne. Una din prioritățile sectorului este de a asigura necesarul de material biologic pentru popularea fermelor, creșterea și stabilizarea cantitativă și calitativă a producției de carne, precum și echilibrarea balanței dintre veniturilor și cheltuielile producătorilor agricoli”, a spus Tatiana Nistorică.

Cu referire la documentul elaborat, Secretarul de Stat, a îndemnat fermierii să își expună opinia despre procesul de subvenționare și conceptul suplimentului la Regulamentul de subvenționare.

Fermierii au discutat despre situația la zi în sector, provocările cu care se confruntă și riscurile afacerilor în domeniu.

În cadrul discuțiilor s-a vorbit de noile metode de testare a produselor de origine animală, ce au fost acreditate recent la Centrul de Diagnostică Veterinară și care este spectrul de servicii oferite în prezent de instituția nominalizată.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›