Ultima oră

Samsung, principalul beneficiar de pe urma problemelor cauzate de coronavirus rivalilor

Samsung Electronics va avea de câștigat de pe urma problemelor pe care epidemia cu noul coronavirus le cauzează rivalilor săi Apple și Huawei, scrie Reuters.
Jumătate din telefoanele inteligente ale Samsung sunt fabricate în prezent în Vietnam, unde coronavirusul, care a creat probleme operațiunilor din China ale Apple și Huawei, a avut un impact limitat, citază Mediafax.

Apple a anunțat, luni, că nu va atinge proiecția financiară pe trimestrul care se încheie în martie din cauza epidemiei cu noul coronavirus. De asemenea, producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi Corp a anunțat o scădere a vânzărilor din același motiv.

Huawei, un alt rival major al Samsung, nu a anunțat nicio problemă de producție, însă analiștii se așteaptă ca acesta să fie lovit greu de epidemie, având în vedere dependența sa de piesele produse în China.

Samsung, însă, a cedat în ultimii ani mare parte din piața chineză rivalilor săi, ceea ce înseamnă că nu va avea de suferit de pe urma închiderii magazinelor și a scăderea cererii care a afectat Apple.

„Samsung este mai bine poziționat în ceea ce privește impactul pe care coronavirusul îl are asupra producției și a vânzării, decât principalii săi rivali, Huawei și Apple”, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată producătorului sud-corean.

„Coronavirusul a expus riscurile din China. Suntem norocoși că am reușit să le evităm”, a continuat sursa.

„Facem tot posibilul pentru a minimiza orice impact asupra operațiunilor noastre”, este răspunsul oficial transmis de Samsung pentru Reuters.

TrendForce a redus recent prognozele de producție de smartphone-uri pentru primul trimestriu cu 15% pentru Huawei, 10% pentru Apple și 3% în cazul Samsung Electronics, potrivit Mediafax.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *