Actualitate

FBI a arestat un mexican, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei

În plus, Fuentes trebuia să închirieze o proprietate în zona Miami. El a fost de mai multe ori în Rusia, unde a primit instrucțiuni de la reprezentanții autorităților ruse, scrie DW, care citează declarația Departamentului de Justiție al SUA.

Pe 16 februarie, vameșii și politiștii de frontieră i-au oprit pe Fuentes și soția sa pe Aeroportul Internațional Miami, înainte ca cei doi sa plece spre Mexic. Polițiștii de frontieră au găsit în telefonul lui Fuentes fisierul sters care continea fotografia plăcuței de înmatriculare a autovehicului ”oficialului american”.

Deținutul a recunoscut că a efectuat o operațiune de strangere de informații în numele unui oficial guvernamental rus. Anchetatorii au găsit corespondența cu coordonatorul din Rusia pe telefonul lui Fuentes. Potrivit Departamentului de Justiție al SUA, după mai multe călătorii la Moscova, unde mexicanul s-a întâlnit cu coordonatorul rus, în februarie 2020 el a primit sarcina de a găsi vehiculul obiectului de supraveghere american, relatează CBS Miami.

Fuentes urma să se întâlnească din nou cu un oficial rus în aprilie sau mai. Pe 13 februarie, el a zburat din Mexico City la Miami, pentru a urmari un informator care a furnizat FBI informații despre activitățile de spionaj ale Rusiei in Florida de Sud.

În Miami, Fuentes și soția sa au închiriat o mașină și au mers direct la un complex rezidențial unde locuia ”obiectul supravegherii”. Au încercat să intre pe teritoriul condominiului, strecurandu-se în spatele unei masini, ceea ce a atras atenția paznicilor. Înainte ca paznicii să escorteze cuplul afara din complex, soția lui Fuentes a reușit să coboare din mașină și să fotografieze plăcuțele de înmatriculare ale mașinii urmarite.

Potrivit ESC 365, Fuentes este doctor, a absolvit Universitatea Federală din Kazan (Rusia). În instanță, mexicanul a spus că este cercetător la Universitatea Națională din Singapore și, de asemenea, a lucrat pentru o companie israeliană din Germania.

Fuentes le-a mai spus agenților FBI că în Rusia are o a doua familie – o soție și două fiice, scrie Miami Herald.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *