(video) Sciziune în PD: Șase deputați, în frunte cu Andrian Candu, au părăsit fracțiunea democraților în Parlament. Vezi cine sunt

Deputatul democrat, Andrian Candu, a declarat că Partidul Democrat a fost mereu formațiunea ce a înclinat balanța politicului moldovenesc spre dreapta. „PD astăzi, cu regret, își pierde din eficiență și imporanță, intrând în amorțire. Sunt multe disensiuni în PD”, a declarat Candu, la o conferință de presă.

Foto: UNIMEDIA

„Vrem să facem o echipă eficientă, vrem fapte, nu vorbe. S-au dat asigurări că se va discuta totul la fracțiune. Este astăzi PD la guvernare sau în opoziție? Este grav că nu putem spune nici una, nici alta. Și mai grav este că nici conducerea nu ne poate spune clar unde suntem. Vedem cum PD discută posibilă alianță cu PSRM, într-un mod laș, pe care nu le recunosc, se întâlnesc pe la spate cu premierul Chicu și președintele Dodon, își fac poze și își strâng mâna și nu se dau șanse măcar pentru alte discuții mai largi, pentru alte coaliții”, a declarat Andrian Candu.

Candu, însoțit de un grup de deputați, au părăsit fracțiunea PD din Parlament și anunță crearea unui grup legislativ separat.

„Vom monitoriza activitatea Guvernului, vom fi deschiși pentru colaborare și vom avea grijă ca Moldova să continuie pe drumul european”, a spus Candu.

Potrivit lui, ar fi fost mai mulți deputați gata să părăsească fracțiunea, însă „din motiv că se pune presiune pe unii ca să meargă în coaliție cu PSRM”, aceștia nu au plecat.

Iată lista celor plecați din fracțiunea PD:

Andrian Candu, Corneliu Padnevici, Vladimir Cebotari, Graur Eleonora, Sergiu Sârbu și Repeșciuc Grigore.

Astfel, PD a rămas cu 23 de deputați.


Pub