Coronavirus: China a publicat cel mai mare studiu referitor la virusul Covid-19

Specialiștii din domeniul sănătății au publicat primele detalii despre cele peste 44.000 de cazuri Covid-19, în cadrul celui mai larg studiu efectuat de la primul caz confirmat, scrie BBC.

Foto: UNIMEDIA

Centrul Chinez de Control si Prevenire a Bolilor (CCDC) a depistat că cei mai mulți dintre bolnavi sunt persoane în etate și cele care deja suferă de vreo boală. Totodată, predispuși îmbolnăvirii sunt și angajații din centrele medicale.

Studiul mai arată că rata deceselor în provincii este 2.9% comparativ cu 0.4 % din restul teritoriilor țării.

Ce spune studiul?

Pe lângă confirmarea informațiilor despre cauza și răspândirea bolii, studiu mai include și o amănunțire realizată în baza studierii celor 44,672 cazuri confirmate pe teritoriul Chinei. Potrivit CCDC, 80.9 % din cazuri sunt blânde, 13.8% severe și doar 4.7% critice. Numărul persoanelor decedate crește în rândul celor cu vârsta de peste 80 de ani.

Cât despre genul persoanelor, bărbații sunt mai predispuși spre deces cu 2.8%, comparativ cu femeile cu 1.7%. Totodată, specialiștii au putut confirma riscul celor care deja suferă de o anumită boală, astfel că bolile cardiovasculare, urmate de diabet, boli respiratorii sau hipertensiune crește riscul infectării.

Conform celui mai recent bilanț, numărul celor decedați a ajuns la 2000.


Pub