Andrei Goncharenko renunță la acțiunile pe care le deține la Avia Invest. „Sunt dispus să investesc și în alte proiecte de perspectivă în Moldova”

Omul de afaceri rus Andrei Goncharenko, beneficiarul companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține 95% din „Avia-Invest”, anunță că intenționează să vândă acțiunile din cadrul companiei concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Foto: UNIMEDIA

„În decembrie 2019, am primit o ofertă de a deveni acționar la concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, pe care am acceptat-o pentru a asigura funcționarea și dezvoltarea cu succes a acestui activ important pentru Republica Moldova. Cu toate acestea, în lumina planurilor autorităților de a crea o companie la nivel național „Aeroporturile Moldovei”, aceste intenții și-au pierdut relevanța”, a declarat investitorul, într-o declarație oficială.

El a dat asigurări, totodată, că până la finalizarea vânzării acțiunilor, toate obligațiile existente către autoritățile și oamenii din Republica Moldova vor fi îndeplinite, adăugând că este dispus să investească și în alte proiecte de perspectivă în Republica Moldova.

Amintim că Andrei Goncearenko este fost top-manager la Compania „Gazprom”, cu interese de afaceri în diferite domenii precum construcții, dezvoltarea infrastructurii, imobiliare și comerț.

Andrei Goncearenko a devenit beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, după ce la data de 23 decembrie 2019 NR Investments Limited a anunțat că cedează controlul asupra companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd.


Pub