(video) Jaguar Land Rover introduce proiectul Vector – viitorul mobilităţii urbane

Grupul Jaguar Land Rover a prezentat Vector – un proiect al unei platforme electrice fără pilot, pe baza căreia va fi posibilă construirea de mașini cu aproape orice configurație și scop.

A fost dezvoltat în colaborare cu experţii subdiviziunii National Automotive Innovation Centre a Universităţii din Warwick, Regatul Unit.

Foto: autoblog.md

Proiectul Vector reprezintă o cabină cu o formă dreptunghiulară, care este aşezată pe o nouă platformă în format „skateboard” sau mai bine spus un şasiu plat cu o baterie integrată sub podea între osii. Motoarele electrice, deși nu sunt integrate în roți, nu ocupă mult spațiu. Rezultatul este o bază universală cu o dispunere liberă, pe care este posibil de creat şi produs în masă vehicule cu orice tip de caroserie!

Nu este nimic nou în această abordare: alte companii au arătat prototipuri de platforme similare înainte. Întrebarea principală este cine va ajunge la producția de masă mai devreme decât alţii și, de asemenea, al cărui sistem va avea mai mult succes. Citeşte articolul mai departe pentru a afla mai multe detalii interesante, pe AutoBlog.MD


Pub