(video) Ambasadorul Chinei în Moldova, despre coronavirus: Peste 57 de mii de cazuri confirmate, iar pacienți vindecați-14 376 din numărul total

Ambasadorul Chinei în Moldova, Zhang Yinghong, a organizat o conferință de presă în care a prezentat detalii despre coronavirus, numit și COVID-19, unde a precizat că până la 19 februarie sunt înregistrate 57 805 cazuri confirmate, 5 284 de cazuri suspectate și 2004 decese.

Foto: Captura video/https://www.privesc.eu/

„Cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în 25 de țări, iar numărul constituie 683 de infectări în afara Chinei, care reprezintă sub 1 % din toate cazurile înregistrate la nivel global. Au fost înregistrate 109 cazuri de vindecări în afara Chinei. Numărul de pacienți vindecați și externați în China constituie 14 376, iar numărul de cazuri noi este în scădere a 15-a zi consecutiv”, a declarat ambasadorul Zhang Yinghong.

„Mă bucur să văd că în prezent nu s-a înregistrat niuciun caz de infecție în Republica Moldova și sper că acest număr să rămână la 0. Rata de vindecare este în continuă creștere, iar rata mortalității scade, ceea ce arată că această epidemie este controlabilă și poate fi prevenită. Nu e nevoie de nervozitate și panică exagerată”, a mai adăugat ambasadorul chinez.


Pub