(video) Filip, despre plecarea celor șase deputați din PD: Nu au venit la partid să-și expună nemulțumirile, ci au ales să fugă

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a declarat că regretă plecarea deja a foștilor colegi din formațiunea politică pe care o conduce și că de fapt, în spatele acestui pas ar sta alte motive decât cele invocate public de cei șase deputați, care și-au anunțat, astăzi, ieșirea din PD.

„Este regretabilă decizia pe care au luat-o, cu toate acestea, era o decizie previzibilă, pe care am văzut-o venind, mai ales în ultima perioadă de timp. Pentru noi este clar că motivele adevărate ale acestei decizii nu sunt cele care au fost enunțate public”, a declarat Pavel Filip.

„Acest grup a procedat exact ca în povestea lui Creangă, „Prostia omenească” și la fel cum se văicăra acea femeie că o să urce motanul pe sobă și o să dea jos drobul de sare care o să ucidă copilul, exact cu aceleași argumente au venit colegii noștri, că uite se negociază și va fi o coaliție cu PSRM, că vom vota o moțiune, lucruri care nu s-au întâmplat. PD la moment nu negociază cu nimeni formarea unei coaliții, nici pe stânga, nici pe dreapta, aceste decizii dacă vor fi luate, vor avea loc în mod transparent, la Consiliul Național Politic al partidului, unde vor participa toți membrii PD. De aceea, este evident pentru noi că acesta era doar pretextul anunțului, iar motivele sunt altele”, a subliniat liderul PD.

Filip s-a arătat uimit de faptul că cei șase deputați nu au venit direct la partid să discute problemele pe care le-au enumerat și să își prezinte neumulțumirile, dar „au ales să fugă”: „Atunci când îți pasă cu adevărat din echipa din care faci parte, așa cum declarau ei, încerci să schimbi lucrurile din interior,dacă crezi că ele nu merg bine. Regret că în perioada de criză a partidului, în vara anului trecut, unii dintre acești colegi nici nu erau în țară, nu s-au implicat absolut deloc în campania electorală pentru alegerile locale generale, nici în procesul de consolidare a partidului când am mers în toate organizațiile teritoriale. Poate au stat departe de PD în speranța că partidul se va dezbina. Dar când au văzut că nu se va întâmpla acest lucru, au devenit brusc foarte activi”.

Președintele PD a anunțat că a luat act de plecarea celor 6 deputați, lucru care „va face bine” și partidului, și deputaților care și-au anuțat retragerea.

Astăzi, deputații Andrian Candu, Corneliu Padnevici, Vladimir Cebotari, Graur Eleonora, Sergiu Sârbu și Repeșciuc Grigore au anuțat că părăsesc fracțiunea PD din Parlament și vor crea un grup legislativ separat.


Pub