Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un teatru din Chișinău va…

Un teatru din Chișinău va purta numele unui consilier socialist

presedinte.md
presedinte.md

Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S Uliţî Roz” va purta numele regizorului Iurie Harmelin. O hotărâre în acest sens a fost aprobată miercurie, 19 februarie, de Cabinetul de miniștri.

Iurie Harmelin este fondatorul, conducătorul artistic şi regizorul principal al teatrului, Maestru în artă, Profesor emerit al Republicii Moldova, Cavaler al Ordinului Gloria Muncii și Cavaler al Ordinului Republicii. De asemenea, în prezent, el este consilier în Consiliul municipal Chișinău din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Conferirea numelui a fost propusă de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) „în semn de apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea şi promovarea artei teatrale, pentru contribuţie substanţială la afirmarea valorilor culturale şi înaltă măiestrie artistică”.

Într-un comunicat de presă, MECC menționează că „în anul 2019, Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S Ulițî Roz” a montat cinci spectacole – toate în regia lui Iurie Harmelin”.

În februarie 2018, președintele R. Moldova, Igor Dodon, i-a conferit lui Harmelin „Ordinul Republicii”, distincția de stat supremă.