15:04:08 25.04.2024
Stiri

Vali Boghean: „Eu cred în Unire și mai devreme sau mai târziu se va întâmpla. Nu ca o salvare, ci ca o dreptate istorică”

Monden 19.02.2020 11:33 Vizualizări1827 Autor: Ziarul National
Vali Boghean: „Eu cred în Unire și mai devreme sau mai târziu se va întâmpla. Nu ca o salvare, ci ca o dreptate istorică”


„Eu cred în Unire și mai devreme sau mai târziu se va întâmpla”. De această părere este Vali Boghean, renumitul artist basarabean care de-a lungul anilor a cultivat frumosul şi dragostea de neam, de valori şi de tradiţii.

„Eu întotdeauna am pledat pentru Unire, dar nu ca și salvare, ci ca o dreptate istorică. Mai mult astăzi pledez pentru Unire de dragul lui tata, de dragul povestirilor lui, de nedreptatea și cât a avut de suferit de la asta”, a declarat artistul într-un interviu pentru Europa Liberă, potrivit infoprut.ro.

Vali Boghean a subliniat că atât timp cât vorbim aceeași limbă, atât timp cât avem un folclor, atât timp cât noi suntem cu aceeași istorie, noi nu putem să nu ne unim.

„Eu cred în Unire și mai devreme sau mai târziu se va întâmpla. Nu știu cu ce preț. Asta este greu de presupus. Tare mi-aș dori să fie cu mentalitate, să fie cu duhul, cu mintea, cu intelectualitatea”, a mai adăugat artistul.

CITIȚI și Concert tradițional de Dragobete! Vali Boghean: „Dacă ar trebuie să alegem un singur cuvânt care să ne reprezinte, acel cuvânt ar fi dragostea!”

Vali Boghean este un compozitor, muzician și instrumentist cunoscut pe ambele maluri ale Prutului. A început cu folkul, apoi a cântat rock, dar i s-a părut prea puţin şi a simţit nevoia să se exprime prin jazz. A luat Marele Premiu la Festivalul de la Mamaia – secţiunea folclor în 2006, moment în care familia a acceptat că Vali e muzician.

Ani buni a colindat lumea cu formația Trigon, a experimentat cu formaţia Transbalcanica, a cântat solo, iar din 2010 cântă cu propriul band.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md