21:23:48 16.04.2024
Stiri

OFICIAL // Andrei Goncharenko RENUNȚĂ la Aeroportul Internațional Chișinău. Usatîi anticipa scenariul, spunând că Dodon i-ar fi cerut acestuia fie să-i cedeze Aeroportul, fie să-i dea 50 de milioane de euro

Economie 19.02.2020 14:40 Vizualizări2870 Autor: Ziarul National
OFICIAL // Andrei Goncharenko RENUNȚĂ la Aeroportul Internațional Chișinău. Usatîi anticipa scenariul, spunând că Dodon i-ar fi cerut acestuia fie să-i cedeze Aeroportul, fie să-i dea 50 de milioane de euro


Omul de afaceri din Federația Rusă Andrei Goncharenko renunță la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), așa cum sugera ieri-seara primarul de Bălți, Renato Usatîi. Totuși, Goncharenko susține că-l va acționa în judecată pe Usatîi pentru calomnii.

„În decembrie 2019, am primit o ofertă de a deveni acționar la concesionarul AIC, pe care am acceptat-o pentru a asigura funcționarea și dezvoltarea cu succes a acestui activ important pentru R. Moldova. Cu toate acestea, în lumina planurilor autorităților de a crea o campanie la nivel național „Aeroporturile Moldovei”, aceste intenții și-au pierdut relevanța”, se arată într-o declarație de presă remisă de Goncharenko.

Businessmanul menționează că, „până la finalizarea vânzării acțiunilor, toate obligațiile existente către autoritățile și oamenii din R. Moldova vor fi îndeplinite”.

„Sunt dispus să investesc și în alte proiecte de perspectivă în Moldova”, punctează acesta.

Totodată, Andrei Goncharenko solicită organelor de drept din R. Moldova să ia măsuri în privința lui Usatîi: „În seara zilei de 18 februarie curent, Renato Usatîi a făcut declarații calomnioase referitor la AIC. Inclusiv m-a insultat personal. Cer autorităților moldovenești să ia măsurile necesare în privința acțiunilor infracționale ale lui Renato Usatîi, care mi-au afectat reputația”.

Citește și: VIDEO // Dezvăluiri NOCTURNE despre „TUNUL" de 50 de MILIOANE de euro pe care ar intenţiona să-l dea Dodon. Anunţul va fi făcut zilele următoare

De menționat că Usatîi a anunțat ieri-noapte că noul proprietar al AIC, Andrei Goncharenko, ar fi presat de către preşedintele Igor Dodon, dar şi de către unii oameni de la Moscova să cedeze acest obiectiv unor persoane apropiate şefului statului sau să-i ofere o „recompensă” de 50 de milioane de euro.

„Omul care m-a contactat mi-a spus că Dodon și-a pus în gând să-i ia aeroportul lui Șor. Simțiți diferența între a lua pentru tine și de a întoarce statului aeroportul? Omul de la Moscova spune că „vodoleiul” i-a cerut 50 de milioane de euro lui Goncharenko, pentru ca să fie închis subiectul AIC. Al doilea scenariu e ca AIC să fie cedat cuiva în direcția căruia Dodon va arăta cu degetul”, a declarat Usatîi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md