(video) „Virusul nu are naționalitate.” Ambasada Chinei în Moldova a prezentat informații despre situația actuală a epidemiei COVID-19

dsds

Ambasadorul Chinei în Moldova, Zhang Yinghong, a organizat o conferință de presă la care a oferit mai multe detalii despre noul virus COVID-19 sau coronavirus.

„Potrivit ultimelor date oficiale oferite de China, la ziua de 19 februarie sunt înregistrate 57 805 cazuri confirmate, 5 284 de cazuri suspectate și 2004 decese. Totodată, cazuri de infectare au fost înregistrate în 25 de țări, iar numărul constituie 683 de infectări, care reprezintă sub 1 % din toate cazurile înregistrate la nivel global, iar numărul vindecărilor în afara Chinei constituie 109 cazuri. Vestea bună este că de acum încolo numărul de pacienți vindecați și externați în China constituie 14 376, iar numărul de cazuri noi este în scădere a 15-a zi consecutiv”, a declarat ambasadorul chinez Zhang Yinghong.

„Economia Chinei va fi afectată pe termen lung din cauza acestui virus. Cele mai afectate domenii vor fi sectorul transportului și turismului”, a precizat Zhang Yinghong.

„Virusul nu are naționalitate, iar epidemia nu cunoaște granițe. China a menținut întotdeauna o atitudine deschisă, transparentă și responsabilă față de sănătatea publică mondială. Am ținut o comunicare strânsă cu OMS, am raportat informații despre epidemii la timp. China a deschis un număr mare de forță de muncă pentru a traduce în mai multe limbi orientările pentru protecția publică a noii pneumonii de tip COVID-19”, a conchis oficialul chinez.

Citește și:

Ghicește cine sunt ambasadorii străini acreditați în Republica Moldova

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente