/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Sondaj! Cursa prezidențială: Igor Dodon sau Maia Sandu?

missing
19 februarie 2020, ora 13:12

Actualul președinte Igor Dodon și președinta Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu sunt în continuare favoriții cursei prezidențiale.  Dacă duminica viitoare s-ar desfășura alegeri pentru Igor Dodon sunt deciși să voteze 48,6% dintre respondenții sondajului, realizat recent de Asociația Sociologilor și Demografilor, iar Maia Sandu ar fi susținută de 22,2% dintre cei chestionați. A treia poziție este ocupată de președintele Partidului Democrat Pavel Filip care ar lua 9,2% din voturile cetățenilor.

Cifrele sunt prezentate din totalul celor 72,6% dintre respondenții sondajului care sunt siguri pe cine ar susține la alegerile prezidențiale. Precizăm că alte 14,5% dintre cei chestionați au spus că nu ar merge la vot sau ar vota împotriva tuturor.

Potrivit sondajului Asociației Sociologilor și Demografilor, liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase este pe poziția a patra cu 6,3%, urmat de liderul Partidului Nostru, primarul municipiului Bălți  Renato Usatîi cu 2,9%.

A urcat cu o poziție în clasament liderul Partidului Unității Naționale Octavian Țîcu, care și-a anunțat deja intenția de a candida la prezidențialele care vor avea loc la toamnă. Acesta a ajuns pe locul șase față de locul șapte pe care îl ocupa în sondajul prezentat în ianuarie, fiind susținut de 2,6% dintre respondenți, față de 1,9% de luna trecută.

Sondajul a fost realizat în perioada 12-16 februarie, pe un eșantion de 1173 de persoane din 89 de localități ale R. Moldova și are o marjă de eroare de trei la sută.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram