‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaMARS: Vremea extrem de caldă și fără precipitații pune în pericol culturile de toamnă...

MARS: Vremea extrem de caldă și fără precipitații pune în pericol culturile de toamnă din Europa

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Temperaturile înregistrate în această iarnă în Europa sunt mult mai înalte decât norma. În Europa de Sud nu cad precipitații, iar cerealele de toamnă și-au pierdut rezistența, scrie Agrarheute.

Potrivit datelor furnizate de Bulletin Crop monitoring in Europe (MARS), pe o mare parte din teritoriul Franței și în multe regiuni din jurul Mării Nordului, Mării Baltice și Europei de Est, această iarnă a fost cea mai caldă din ultimii 40 de ani.

Condițiile mai calde în zona mediteraneană și în partea de nord a Peninsulei Iberice sunt însoțite de lipsa precipitațiilor. În România, seceta din ianuarie a fost oarecum diminuată datorită ploilor de la sfârșitul lunii, dar acest lucru nu este suficient pentru compensarea deficitului de umiditate și acumularea rezervei de apă în sol.

În mod similar, în sudul Italiei și în Grecia, lipsa precipitațiilor devine îngrijorătoare, deoarece la sfârșitul iernii și primăverii, precipitațiile la un nivel mai mare sunt necesare pentru a asigura o creștere optimă a culturilor de toamnă. Doar în Vestul Scoției și Irlanda de Nord în toată perioada au căzut precipitații mai mult decât norma.

În Europa este încă prognozată o vreme extrem de caldă, fără precipitații, cu temperaturi medii mult mai înalte (raportate la media pe termen lung), între 2 grade Celsius și 6 grade Celsius în Europa de Vest și Centrală și între 6 grade și 8 grade Celsius în Europa de Est și de Nord.

În majoritatea zonelor din vestul Europei și o parte din țările din Europa de Est, precipitațiile totale prognozate pentru luna februarie vor fi mai mici de 5 mm.

‹ adv ›

În toate celelalte regiuni, cantitatea totală de precipitații va fi de 10 – 40 mm. Potrivit estimărilor MARS, precipitații în exces sunt așteptate în Irlanda, în vestul Regatului Unit (unde precipitațiile pot ajunge la peste 100 mm), în Danemarca, în sudul Suediei și în sudul Norvegiei.

FOTO: ziarulnostru.info, imagine simbol

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›