‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriIon Perju: Fermierii sunt primii care vor avea de câștigat în urma votării Legii...

Ion Perju: Fermierii sunt primii care vor avea de câștigat în urma votării Legii cu privire la comerțul interior

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Producătorii din domeniul agroalimentar sunt primii care vor avea de câștigat în urma votării Legii cu privire la comerțul interior, prin care magazinele mari vor fi obligate să expună pe raft 50 la sută din producția locală.

Declarația a fost făcută de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Regionale, Ion Perju, în cadrul emisiunii ”Acces Direct” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite Noi.md.

„Acele 50 la sută vor fi în mare parte produse agroalimentare. Anume produsele agroalimentare nu pot ajunge în rețelele de magazine mari, sunt doar la piață și acolo nu întotdeauna le vinde producătorul”, a declarat Perju.

Ministrul susține că prioritatea Guvernului este ca produsele autohtone să fie nu doar în supermarket-uri dar și în școli, grădinițe, spitale.

„Produse avem, dar trebuie să dăm posibilitate producătorilor locali să se dezvolte. În 2020, Fondul de subvenționare va fi de 1 miliard de lei, peste 50 de milioane de lei vor fi oferite pentru start-up-uri. Moldova exportă materie primă: grâu, semințe de floarea soarelui, orz, porumb, dar importă produse cu valoare adăugată sporită: carne, produse lactate, care pot fi produse și în țară. Noi suntem capabili să producem și să furnizăm aceste produse, dar prețurile de import sunt mai joase și aici apare concurența neloială. Trebuie să învestim mai mult în ceea ce producem, să utilizăm noile tehnologii pentru că acestea oferă și un preț mai mic”.

Producătorii locali susțin inițiativa de a obliga comercianții să expună pe rafturile din rețelele mari de magazine 50% la sută din producția autohtonă.

Opiniile au fost expuse în cadrul audierilor publice organizate de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe asupra proiectul de modificare a Legii cu privire la comerțul interior.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›