Înapoi după gratii. Doi bărbați s-au apucat să vândă marijuana, după ce au fost eliberați condiționat din detenție

Doi bărbați eliberați condiționat din detenție au fost condamnați repetat, la 14 și 13 ani de pușcărie, pentru plantarea, păstrarea și vânzarea marijuanei în proporții deosebit de mari.

Foto: UNIMEDIA

Infracțiunea a avut loc la sfârșitul anului 2018 – începutul anului 2019, la puțin timp după ce au fost eliberați condiționat din detenție. Unul din aceștia a fost condamnat anterior pentru infracțiune similară, iar al doilea și pentru viol, privare ilegală de liberate și violare de domiciliu.

Inculpații, de 40 și, respectiv, 33 de ani, sunt originari din Chișinău și Cricova. Ambii au copii minori la întreținere. Aceștia se cunoșteau încă din penitenciar, atunci când unul dintre ei activa acolo în calitate de deținut-bibliotecar.

După eliberarea din detenție, bărbații s-au apucat să cultive și vândă marijuana. Procurorii PCCOCS au demonstrat în fața judecătorului aceste fapte prin probe rezultate inclusiv din interceptări telefonice, declarații ale martorilor, dar și depoziții ale investigatorului sub acoperire, căruia inculpații i-au vândut droguri. Prin urmare, la solicitarea procurorilor, aceștia au fost plasați în arest preventiv, până la intrarea în vigoare a sentinței, iar în termenul pedepsei cu închisoarea la care au fost condamnați au fost incluse și perioadele neispășite din condamnările precedente.


Pub