Un șef de Direcție de la Ministerul Apărării a fost demis. Motivul invocat de ministrul Gaiciuc

Șeful Direcţiei planificare resurse financiare şi tehnico-materiale din cadrul Ministerului Apărării a fost demis. Decizia a fost luată de ministrul Gaiciuc, care spune că nu a fost informat despre faptul că o parte din contingentul Armatei Naționale a fost dezavantajată la majorarea salariilor.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit ministrului apărării, Victor Gaiciuc, după ce au fost majorate salariile militarilor, categoria de sergenţi şi soldaţi ai Armatei Naţionale a fost dezavantajată, iar el nu a fost informat despre acest lucru.

„Am dispus câteva măsuri urgente pentru redresarea situaţiei în domeniu. În primul rând, l-am demis din funcţie pe şeful Direcţiei planificare resurse financiare şi tehnico-materiale. Totodată, am ordonat evaluarea surselor de care dispune bugetul nostru şi identificarea unor modalităţi optime de majorare a salariilor sergenţilor şi soldaţilor „dezavantajaţi” cu cel puţin 300 de lei, începând cu 1 februarie curent”, a declarat ministrul, într-un comunicat pe pagina sa de Facebook.

Solicitat telefonic de UNIMEDIA, Victor Gaiciuc a declarat că a insistat asupra majorării salariilor pentru fiecare militar în parte: „pentru ofițeri - majorări cu 10%, iar pentru subofițeri, care au salarii mai mici - cu 20-30%, după care am depistat că salariile s-au ridicat doar cu 10%, iar la unii nu s-a ridicat deloc”.

Ministrul a precizat că dezavantajați au fost 10% din subofițeri.


Pub